Klarar vi detta har vi hela livet kvar.

Augusti börjar lida mot sitt slut. Det känns lite som sista sommardagen varit här. Hela augusti har vi haft semester. Varit helt underbart skönt. Nästan hela månaden har vi fått vara friska, kunnat njuta och haft det bra. 

Augustikollage

Det var bara de två sista veckorna som varit mindre bra. Min kära man fick inte vara frisk hela vår semester men nästan. Nu är han hemma från sjukhuset igen med ytterligare några lärdomar och äntligen en tid inplanerad till specialistcentret. Det tackar vi för. Jag vill inte pracka på er en snyftstory och att jag sitter här i offerkofta men jag vill inte heller utelämna denna del och situation av vårt liv som just nu är en sådan stor del av det. 

Jag skrev till en vän att det känns som en dålig långfilm som aldrig tar slut. 
Det är så oerhört jobbigt. Men i och med att min man antagligen blir antagen till centret, för bipolär sjukdom, så kommer jag och vi närmsta anhöriga också få stöd och utbildning. Det känns väldigt bra samtidigt som det känns läskigt. Men det kan inte bli sämre och det är bra. 

Vi ser hoppfullt på det iallafall och jag ser även fram emot hösten. Det måste jag annars går det inte. Vissa dagar orkar jag inte och vissa dagar är jag ledsen. Men de flesta dagar är lätta för det finns små saker att se glädje i och vara glad för. Det är nog så vi människor fungerar, bryt ihop och kom igen, ibland blir det ju för mycket och då gäller det att bromsa och sen gasa sakta. 

Samtidigt som det är pest och pina så vill jag inte ha det ogjort. Går vi igenom detta nu och klarar det har vi hela livet kvar. Lite äldre men med så mycket mer i ryggsäcken, lite visare och lite mer ödmjukhet inför livet. 

Jag tror iallafall att jag måste fortsätta med mitt, att inte sitta still för länge och bli kvar där, att göra det jag mår bra av. Gör jag det orkar jag också stötta och kämpa. 

Vi är så många som står bredvid någon som är sjuk men det syns inte utanpå. 

Låt hösten bli en nystart för det som du behöver förändra för att må bra och orka med din vardag. 
Jag ska bland annat införa yogapass och boka in trevliga saker i kalender. 😊

Hoppas ni haft ett fint avslut på Augusti!


Kram kram Mikaela 

Familj, Gården, Inredning, Livet | | En kommentar |
Upp