Gdansk tur och retur

Resan som var bokad sedan länge och som jag hade sett fram emot så himlens mycket. 

Förra helgen var jag iväg med mina allra närmsta, finaste vänner. Dem som stått där i ur och skur och som alltid varit så självklara i mitt liv även fast vi inte hörs eller träffas så ofta. Och kanske är just därför som vi hållt ihop i hela 20 år. Att vi inte slitit ut varandra helt och hållet. 😀 

Vi bokade iaf en resa till Gdansk förra året och när den närmade sig så var vi nog alla lika taggade och förväntansfulla. Fem morsor på vift liksom! 

(null)


(null)

(null)


(null)

En underbar första dag när vi kom dit som vi tog till att bara vara, chilla och njuta. En mysig lunch, en drink, en öl i solen, en mysig fika på en liten kullerstensgata. Precis det vi behövde tror jag, iaf vad jag behövde, att få mysa och bara vara i det. 

Det är så ofta som man, jag, bara rusar från det ena till det andra och hela tiden är påväg till något eller måste passa en tid eller så. Nu kunde vi bara vara. Inget som styrde oss mer än vart vi skulle gå härnäst. 

Vi valde att hyra en lägenhet som låg väldigt centralt i Gdansk. Väldigt nära huvudgatan, stråket med alla restauranger och barer, kommer inte ihåg vad den heter bara. Vi gick också ut och åt alla mål. Mysigt och lika lätt som att släpa hem mat. Vi ville inte spendera tiden i lägenheten heller även om den var väldigt fin. 

(null)

(null)

Här var vi påväg ut första kvällen. 😄

(null)


Mina fina 👆🏻👆🏻 Kristin och My! ❤️ 

Första kvällen gick vi till en mysig fransk inspirerande restaurang. Pwina 47, tips om ni är i Gdansk. 

Supertrevligt, vi hade tur som fick bord, sista bordet mitt i lokalen. Väldigt trevlig miljö, det var levande musik, vällagad, supergod mat. 

Vi hade en väldigt trevlig kväll där! Innan det var tack och godnatt så ville vi ut och dansa också men av vad vi upplevde så är det inte mycket till nattklubbar i Gdansk. Dem hittar man i Sopot. 

(null)

(null)

(null)

Frukost på Pwina 47. ☕️☕️

Vi gick dit dagen därpå för att äta frukost också. Supertrevligt ställe och väldigt god mat. 👌🏻😋 

Lördagen spenderade vi på ett köpcentrum, Baltlycka heter det. Lite oklart att ta sig dit för vi köpte fel biljett och var nära att få böta. När vi hade åkt två stationer med spårvagn och tror att vi köpt rätt biljett, fast den inte gick in i maskin, så kommer ett gäng karlar som är kontrollanter. Blev lite svettigt ett tag och vi var nära att få böta men lyckades snacka oss ur det och fick köpa nya biljetter istället. 😅 
Så lite oklart hur ni tar er dit enklast. Med spårvagn, buss eller taxi iaf. 😄

(null)

(null)

Gdansk är väldigt vackert och det är många fina bevarade byggnader. Mysiga gator och restauranger. 

(null)


(null)

Sista kvällen åkte vi till Sopot för att äta och gå ut och dansa. 
Det blev taxi denna gång för att undvika felköp av biljett. 😁 Lite smidigare men lite mer riskfyllt. Det är ganska hetsigt i trafiken kan man väl säga. 

Sopot har jag tyvärr inga foton ifrån mer än resan dit och maten, en risotto som var väldigt god, jag glömde stanna upp och fota helt enkelt. 
Men Sopot är omtalat för sin sandstrand och piren som ligger längst ner från det stora torget. Jag och min man var i Sopot för ett par år sen och det är väldigt fint! 

Vi fick iallfall svängt våra lurviga den kvällen och var mer än nöjda sen. En taxiresa senare tidig morgon så somnade vi ovaggade ett par timmar innan det var dags för sista dagen tillsammans. 

Jag och My var kvar ett dygn till medan Frida, Vicky och Kristin flög hem på söndagen. 

(null)

(null)

(null)

Här är vi uppe på Hotell Hiltons takterrass. 

Sista natten bodde vi på Hotell Farenheit. Väldigt bra läge, fint och extremt prisvärt! 

Vi var ganska slitna och myste på en takterrass innan vi åt middag på en av restaurangerna på gågatan. Efter middag väntade en natts sömn och sen flyg hem till våra älsklingar igen. 

Även om jag var mer trött när jag åkte hem än när jag kom dit så var jag fylld med energi på annat sätt. Så välbehövligt att komma iväg så, det måste ju inte vara på en hel helgs resa, men tillsammans med några som känner en utan och innan och som ger så mycket glädje. 🙏🏻💕 

Väl påväg hem så längtade jag efter min lilla loppa och mitt stora hjärta väldigt mycket. Borta bra men hemma bäst! ❤️


Tack iallafall tjejer för en underbar resa! 😀😍😍

Kram Mikaela 
Allmänt, Livet, Resa, Vänner | |
Upp