Norrvikens trädgård


Förra veckan var jag bjuden till Norrvikens trädgård i Båstad och jag åkte upp tillsammans med Linda, @pickapillow. Bara bilturen upp var mysig. Sol, musik, kaffe och nedcabbat. ☺️ Det var en bra start  iaf! 

Vi skulle träffas där till lunch tillsammans med andra inbjudna influencers och instagrammare. 

Det vi möttes av när vi körde fram mot trädgården är slående. Så otroligt vackert med det böljande landskapet, all grönska och havet som en kuliss. Inramningen inne i trädgården är pampig, med sin allé av äppelträd och Villa Abelin som framträder är vacker. 

(null)

(null)

Annika som ordnat för den här träffen hälsade oss välkomna och presenterade Norrviken och dem som arbetar där. 

Trädgårdsmästaren Kajsa Vildängen tog oss sedan med på en promenad runt hela trädgården. Den är stor och innehåller sju olika trädgårdsteman. Det är romantisk, japansk, renässans, köksträdgård, österländsk, vatten och barock. 

Det som direkt slog mig när vi kom dit var lugnet. Så otroligt härlig atmosfär och känsla! Vilken arbetsplats alltså och vi som inte har förmånen att jobba där får ju iallafall besöka denna magiska plats! 

(null)

(null)

Grundare till trädgården är Rudolf Abelin. Han flyttade dit och började skapa och bygga upp den här trädgården som sedan gått till nya ägare och dem som driver det idag vill återskapa och utveckla det Rudolf påbörjade. Att vara nytänkande och göra det enkelt, uppfattade jag, men med en tvist. 

(null)

(null)

Vi gick upp en sväng i skogen längs en stig för att få perspektivet därifrån. Trädgården är mer än bara planteringar och kantade rabatter. Det var nog denna plats som var min favorit. Att komma upp en bit och se de lite ovan och som sagt, denna tid, det är magiskt vackert! 
I skogen hjälptes vi åt att plantera ner flera hortensior. Den vi planterade heter Hydragena Serrata Lamona E. E:t är viktigt och betyder att det är en elitplanta. Ni kan läsa mer om elitplantor här. 

(null)

(null)


(null)

Fotona talar för sig själv. Det är en vacker plats med mycket innehåll och en upplevelse för stor och liten. Jag hade kunnat stanna där länge och bara få vara. Kändes som en helande plats. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi var på språng för att lyssna, fota och inspireras. Här är det Linda, @pickapillow och Cattie @bycattie. 

(null)

Innan vi körde hem igen så bjöds vi på en härlig lunch i restaurangen, Orangeriet. En fin plats för att mötas, äta och fika. En restaurang för hela familjen! 

(null)

(null)

Norrvikens trädgårdar är väl värt ett besök för hela familjen. Jag kan varmt rekommendera ett besök dit i sommar. Jag kommer definitivt åka dit igen iallafall! 🌸

Kram Mikaela 


Allmänt, Flowers, Livet, Samarbete, Utflykter | |
Upp