Julafton och vårt juliga hem

Juldagen börjar gå mot sitt slut. Så skön dag, efter julafton hände de något med mig, jag liksom tappade några extra kilo som legat på mina axlar och tryckt. Det blev ett lugn över dagen och kraven bara försvann. Så skönt och det är mycket av vad julen handlar om tycker jag, det är kravlöst och bara mysigt.

Men julaftonen tittar vi lite mer på. Var en mysig dag som vi startade hemma med mys, tända ljus och julfrukost.

Det är något jag vill uppnå med julmorgnar som jag minns från när jag bodde hemma. När man vaknar på julaftonsmorgonen och man tassar upp och det är så där mysigt och fint överallt. Ljusen i granen är tända, adventsljusstakarna lyser, det luktar gran och hyacint och man känner bara ända in i själen att det är hemtrevligt och mysigt. ✨

Julafton fortsatte vi hos mina svärföräldrar, en mysig dag, glögg och Kalle, julmat och gröt, kaffe och kaka, tomten kom med klappar, (till loppans förskräckelse) och sedan julklappspel. Jag och mannen kammade hem fina vinster. ☺️

Vårt juliga hem har i år fått gå i naturens tecken och mest varit grön med inslag av vitt och lite trä.
Jag satsade på fina snittblommor som fick pryda olika platser här hemma. De fina snittisarna köper jag hos Lejonblomman, den lokala blomsterbutiken. Jättefint och härlig butik. ✨👌🏻

Nu är det strax dags för sängen, så trött nu så ögonen håller på att slå igen. Usch.

Hoppas ni haft en fin jul! 🌟 God fortsättning och godnatt! 😇❤️
Kram Mikaela

Familj, Inredning, Lilla loppan, Livet | | Kommentera |

Julgran och sjukhusbesök

Godmorgon

Igår klädde vi julgranen på eftermiddagen. Eller det var mest jag som klädde den tillslut. Lilla loppan tog uppdraget att hälla ut alla julgranskulor på golvet på större allvar och mannen agerade mest mystomte som han själv kallade sig. 🎅🏻 Någon blandning av Ernst och Plura typ. ☺️

Tycker granen blev fin även om den är lite kantstött och otät. 🌲😊

Nu sitter jag på sjukhuset och väntar på mannen som är inne och får ECT behandling. Det är ganska lyxigt att sitta och vänta, jag blev serverad kaffe, frukt och choklad, hinner titta in här och ta de lugnt en stund.

Det är bra att han har fått behandling kontinuerligt nu också. Vi hoppas det hjälper och att han slipper ramla ner i depression igen på ett tag.

Vi ska prata med läkaren efter behandlingen och se hur planen ser ut framöver.
Det finns ett tidigare inlägg om vår situation och min mans psykiska ohälsa.

👋🏻 Trött och fått någon jäkla kli i ögonen men men.. här sitter jag och väntar. 😊

Önskar er en fin dan före dan före dopparedagen! ✨❄️

Kram Mikaela

Familj, Inredning, Lilla loppan, Livet | | Kommentera |

En förmiddag ute

Hej!

Måndag idag igen och denna dagen har mest handlat om att ladda för en jobbnatt. Jag ska snart ta och bege mig. Men jag och mannen har också varit på banken. Fått diskutera och komma fram till en lösning på något för vår framtid. Känns bra och mer om de senare.

Igår var det 4:e advent. Hoppas ni hade en fin söndag.
Vi hade en skön morgon, vi sov länge, lilla loppan har sovit dåligt om nätterna pga hosta men då gett oss ordentlig sovmorgon istället. Så efter sen frukost gick vi ut en stund innan vi skulle åka till vänner på adventsmys.

Pyntade med granris vid "finentren".
Älskar allt de enkla från naturen och grönt och blommor.
Tomten fick flytta in på trappen.

Jag älskar att vara ute och pilla med grönt och blommor. Gå några varv i trädgården och insupa den friska luften. Efter en liten promenad fixade vi entrén med granris och tomten fick flytta in på trappen.

Alma skulle sitta och pussa på tomten. 🎅🏻☺️

Vår lilla tjej som är en liten tänkare, lilla fiffiluran. 💕
Puss puss tomten! 🎅🏻😘

Underbart! ✨🌲

Eftermiddagen spenderade vi sen hos våra fina vänner och blev bjudna på goo fika. Mysigt! 🌟

Nu ska jag bege mig till jobb, en jobbnatt och kväll imorgon, sen väntar julledigt!

Ha de fint!
Kram Mikaela

Familj, Gården, Lilla loppan, Livet | | Kommentera |
Upp