Klarar vi detta har vi hela livet kvar.

Augusti börjar lida mot sitt slut. Det känns lite som sista sommardagen varit här. Hela augusti har vi haft semester. Varit helt underbart skönt. Nästan hela månaden har vi fått vara friska, kunnat njuta och haft det bra. 

Augustikollage

Det var bara de två sista veckorna som varit mindre bra. Min kära man fick inte vara frisk hela vår semester men nästan. Nu är han hemma från sjukhuset igen med ytterligare några lärdomar och äntligen en tid inplanerad till specialistcentret. Det tackar vi för. Jag vill inte pracka på er en snyftstory och att jag sitter här i offerkofta men jag vill inte heller utelämna denna del och situation av vårt liv som just nu är en sådan stor del av det. 

Jag skrev till en vän att det känns som en dålig långfilm som aldrig tar slut. 
Det är så oerhört jobbigt. Men i och med att min man antagligen blir antagen till centret, för bipolär sjukdom, så kommer jag och vi närmsta anhöriga också få stöd och utbildning. Det känns väldigt bra samtidigt som det känns läskigt. Men det kan inte bli sämre och det är bra. 

Vi ser hoppfullt på det iallafall och jag ser även fram emot hösten. Det måste jag annars går det inte. Vissa dagar orkar jag inte och vissa dagar är jag ledsen. Men de flesta dagar är lätta för det finns små saker att se glädje i och vara glad för. Det är nog så vi människor fungerar, bryt ihop och kom igen, ibland blir det ju för mycket och då gäller det att bromsa och sen gasa sakta. 

Samtidigt som det är pest och pina så vill jag inte ha det ogjort. Går vi igenom detta nu och klarar det har vi hela livet kvar. Lite äldre men med så mycket mer i ryggsäcken, lite visare och lite mer ödmjukhet inför livet. 

Jag tror iallafall att jag måste fortsätta med mitt, att inte sitta still för länge och bli kvar där, att göra det jag mår bra av. Gör jag det orkar jag också stötta och kämpa. 

Vi är så många som står bredvid någon som är sjuk men det syns inte utanpå. 

Låt hösten bli en nystart för det som du behöver förändra för att må bra och orka med din vardag. 
Jag ska bland annat införa yogapass och boka in trevliga saker i kalender. 😊

Hoppas ni haft ett fint avslut på Augusti!


Kram kram Mikaela 

Familj, Gården, Inredning, Livet | | En kommentar |

Lite blandat från senaste tiden

Nu var det alldeles för länge sen igen som jag skrev. Tiden har sprungit iväg och det har varit annat att göra än att skriva här. Men jag vill skriva här. Jag vill ha det som en sida att skriva av mig och ha att titta tillbaka på. Även för att få med er och dela det med. 😊 


Vi har haft semester och har vår sista nästa vecka. Det har varit en bra semester förutom att vi inte badat. Det känns tokigt att vi inte badat när vi har så nära till havet. Får skylla på vädret. 🙈 

I slutet av juli fyllde Alma år. Det var andra veckan på vår semester. Första veckan var vi i Katrineholm hos mina föräldrar. 
Vackert vid mammas och pappas stuga.
Båttur på sjön
Fika och lite kalas för loppan som ska fylla år.
Lilla loppan fyller 3 år!

Sommaren börjar ta slut känns det som och på något vis ser jag nu fram emot hösten. Känner mig redo att börja jobba igen och komma in i rutiner. 


Men än kan det ju vara fina dagar och kvällar. 


Ett kollage från julimånad.

Ett axplock bilder från sommaren. 👆🏻😊 


Idag har vi fixat ute och inne. Vi har flyttat upp vår trädgård en bit. Dragit in staketet lite och gjort mer plats utanför stallet istället. 
Inne har vi tvättat och plockat undan. 
Ska skriva en To Do lista som vi måste gå igenom. Vi har så mycket vi vill göra men ingen riktig struktur. Så det måste göras. 

Nu är det dax att sova! 

Hoppas ni haft en fin sommar och är taggade för hösten! 🌿🍁😊 

Kram Mikaela 

Familj, Flowers, Gården, Inredning, Lilla loppan, Livet | | Kommentera |
Upp