Det gör ont

Vilken påsk! Jag hade sett fram emot fint väder, en massa trädgårdsfix och gårdsgöra. Men istället har det varit snöstorm och blåst. Vi har inte kunnat vara ute och göra något av det vi tänkte. Jag har även åkt på en förkylning som inte vill släppa taget om mig.

(null)

Dessutom gick vi in i påskveckan med lite oro över min man. Som många läst innan har jag berättat om hans sjukdom. Bipolär och att vi kämpat med sjukdomen i ett par år nu sen den bröt ut. Det finns inlägg att läsa i arkivet. 

Iallafall så mådde han lite dåligt veckan innan påsk. Han började känna sig deprimerad och trött. Orkeslös och nedstämd. Han kämpade på och höll sig över ytan. Förra helgen var vi på sjukhuset och fick ny medicin utskriven och sedan en plan för veckan. Men häromdagen började han känna sig sämre. Och sämre så menar jag mer ångest och med ångesten mörka, dåliga tankar. Inget driv att vilja gå ur sängen, ingen aptit, ingen lust. Det är så ofattbart svårt att sätta sig in i hur det måste kännas och att inte kunna skaka av sig den känslan och bara rycka upp sig. 

Så idag beslutade vi oss att köra till sjukhuset igen för att han skulle få lägga in sig på en avdelning. 
Återigen hamnade han på sjukhuset. Det är bra, det är det enda rätta. 
Men det gör också så ont i mig att det ska behövas. 
Min fina man, pappa till min fina Alma, min livskamrat. Det gör ont! 

Vi firar påsk, en gnutta desarmerade, lite sköra  och slitna men det blir bra så också. 

Hoppas ni är hela, krya och har en fin helg! 🌼

Kram Mikaela 💛
Allmänt | | 2 kommentarer |

Trädgårdsfest

Var på en helt makalöst härlig kväll i häromveckan, en trädgårdsfest! 

Det var Madeleine från Blomsterfolk som anordnade kvällen. 

(null)

(null)

Det var magiskt dekorerat med körsbärsträd, gröna girlanger, blomsterarrangemang och fågelsång i högtalarna. 

En ljuvlig vårstämning! 

(null)

Jag var där med ett gäng fina tjejer. Bekantskaper från instagram. Supertrevlig och när vi satt och lyssnade på dem som föreläste åt vi vår picknick som vi hade med oss. 

(null)

(null)

Malin Pratade bla om hållbar inredning och att återvinna, återskapa, och kanske låna istället för att köpa nytt. Så intressant! 

Anna Gouteva som är florist och blomsterdekoratör visade upp sina vackra alster och pratade om blommor och växter på ett härligt inspirerande sätt. Så otroligt vackra arrangemang. 

Malin från Blomsterfrämjandet pratade om säsongens blommor, att välja svenskodlat och  hur informerade om just blomsterfrämjandet. 

En underbar kväll på alla sätt och vis! 
Jag gick därifrån lättare och härligare i sinnet.  

Brukar ni gå på inspirationskvällar? Kurser eller annat som berikar? 

Trevlig kväll! 🌸

Kram Mikaela 

Allmänt, Flowers, Livet, Utflykter | | Kommentera |

Vår semester i Tandådalen

Fjällen alltså. 

När vi väl är på plats och kommit in i det så vill jag inte lämna de. 

Det är något visst med att gå runt i underställ, ha lite träningsvärk, bli så där rosigt varm, pausa ute i backen, dricka varm choklad, få njuta frisk luft, ta en öl och bara vara i det. 

(null)

(null)

(null)

Vi har varit i Tandådalen och det är tredje året i rad som vi är där. Det är andra året som Alma åker skidor. Att vi nu har barn som åker skidor, det är superroligt, väldigt ovant och det blir lite annat fokus på resan. För oss är det viktigast att hon får åka, att hon tycker det är roligt och att hon får det hon tycker om och att ha tid tillsammans.  

Vi åker gärna också utför och det blev lite varje dag. Även om mannen höll sig i år och var nöjd efter ett antal åk. Efter hans krasch förra året har det satt sig lite i huvudet, lite rädsla och respekt, för backarna. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Det är en rolig resa för att vi gör den med mina föräldrar också. Det är roligt att dem är pigga och tycker om att vara aktiva. Nästan så jag själv känner mig mer trött än dem. ☺️ 

Under resan var det ju inte bara skimmer, vår lilla loppa är ju tre år och hon testar vårt tålamod och våra gränser rejält. Inte alltid lätt alltså. 😅

Men bara att få umgås, vara ute, alla mysiga fikastunder och middagar är härligt tycker jag. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi hade sån tur med vädret också. Var bara första två dagarna som det var mulet sen har det varit ljuvligt.

Så med en veckas semester i bagaget har vi nu nya tag till vardag och rutiner. 

Tack vintersemester säger vi! 
❄️☃️🙏🏻❤️

Kram Mikaela 

Allmänt, Familj, Livet, Utflykter | | Kommentera |
Upp