Helgen

Hej på er! 

Helgen blev ju inte som planerat. Vi blev hemma istället för att vara i Katrineholm och fira kusin Wilma och hälsa på Almas mormor och morfar. 

Det blev kurerande av liten loppa istället. Alma har haft feber lite fram och tillbaka men nu hoppas jag hon är frisk. Vi har tänkt hon ska till förskolan imorgon iallafall. 

Det har varit fint väder i helgen men det har varit väldigt kallt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Skönt iallfall att njuta av solen, chilla och dricka kaffe. ☕️

Igår åkte vi en sväng till skogen. Vi alla behövde lite frisk luft. Vi hade lite fika med oss  och satt och fikade en stund innan vi lekte på stenarna, stubbarna, samlade pinnar och tittade på träd och löv. 
Skönt och härligt! 🌲

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

Hoppas ni hade en bra helg! 

Kram Mikaela 
Allmänt, Familj, Gården, Lilla loppan, Livet, Utflykter | | Kommentera |

En utflyktssöndag

Gokväll på er!

Det är tisdagkväll men det duggar inte direkt tätt här mellan inläggen. 

Tänkte dela med mig av vår söndag. Var en skön helg där vi mest var hemma och donade lite och tog det lugnt. Men söndagen kände vi att vi ville göra något. Alma hade pratat om att hon ville rida så vi bestämde oss för att åka till Idalagården i Veberöd. Men först var vi ute hos fåren på morgonen, släppte ut dem och fick morgonmyset i hagen. Dem är så sociala och roliga och jag har sagt det innan att inte trodde jag att jag skulle fästa mig så vid dem ullrumporna. ☺️

(null)

(null)

(null)

Sedan efter frukost åkte vi iväg till Idalagården. 
Det är ett tips för er barnfamiljer om ni vill komma ut, titta på djur och låta barnen rida ponnyridning. 

Det är en 4H gård som har olika djur och ponnyridning på söndagar. Dem har får, grisar, höns, getter, kaniner, katter och hästar. 

(null)

(null)

Alma tycker det är mysigt och brukar rida två rundor där på raken. Dem har några söta ponnysar som går runt med dem små. 

(null)

(null)

(null)


Efter vi tittat på alla djuren, en och två och tre ggr, klappat katten, ridit och lekt på rampen till gödselstacken så åkte vi vidare för en fika. 

Det blev på hemvägen och vi stannade i metropolen Skurup. Inget som är att ha annars men en bra lantbutik har dem, ett fint Ica Maxi och så konditorit som jag inte kommer ihåg namnet på. Men det finns nog två att välja på så. 
Dem har de godaste semlor vi ätit kom vi iallafall fram till. Det var mysigt och med mätta magar körde vi sen hem och kunde vila och skrota runt nöjda efter en tur ute. 

(null)

(null)

Nästan de bästa av söndagar när man kommer ut en sväng på något och sen får lite gjort hemma eller bara är nöjda och tar det lugnt. Alltså så lugnt man har de med en 3,5 åring men ni förstår. ☺️ 

Hoppas ni hade en fin helg och att er vecka startat bra! 😍

Kram Mikaela 
Allmänt, Familj, Gården, Lilla loppan, Livet, Utflykter | | En kommentar |

Måndagsfunderingar

Gokväll på er

Det är dags att sova men först några rader här. 

Måndagen sprang förbi och det är skönt tycker jag. Gillar måndagar men det är ändå skönt när den är över. 

Jag har ingen större söndagsångest iaf så det är skönt. I går hade vi en mysig söndag. 

Jag och mannen unnade oss lite egentid och körde till stan, till Malmö, för att gå på bio och äta mat. Det händer inte så ofta men nu var de ett tag sen och min kära snappade upp att jag ville gå på bio och fixade biljetter och en date helt enkelt. Fint så!

(null)

(null)


(null)

Vi såg Solsidan. Sist att se den kanske men den var ju superrolig och helt ok budskap i filmen ändå. Till blev de ju såklart snacks, popcorn till mig och chips till mannen. 

Efteråt åt vi mat i stan. Så skön och trevligt att bara komma iväg, den korta stunden gör ändå mycket. Mysigt att umgås på tu man hand! Det behövde vi! 
Hur gör ni för att hinna umgås? Går ni på date? 

Jag jobbade ju lördagen så morgonen på söndagen tog jag det jättelugnt. Slank runt här i pyjamasen och sörpla kaffe. Myste med liten loppa, ritade lite, lekte doktor och tog det bara lugnt. Superskönt! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hoppas ni hade en fin helg och att ni haft en bra måndag och start på veckan. 

Dags att sova nu här. 

Godnatt! 😴😍
Allmänt, Familj, Gården, Lilla loppan, Livet | | Kommentera |
Upp