En ny punkt till bloggen

(null)

(null)

(null)

(null)

Måndag och jag tänker dra igång en ny återkommande punkt här på bloggen. 

Dam dam da daaaa.... Måndagslistan. 🙌🏻😀 

Det är både för min skull men också för er skull. Att få lite inspiration till att själva fundera hur ni vill ha er vecka. Jag vill göra det för att göra det tydligare för mig själv också vad jag känner och vill. 

Så here wee goo! 

JAG

Jag mår väldigt bra efter denna helgen. Vi fick mycket gjort och det är så skönt när saker på
to do listan stryks. Det gör mig lugn och tillfreds. Dock har jag mens och känner mig lite små irriterad och mör. Jag blir alltid så vid denna tid på månaden så det känns nog bättre imorgon. Annars mår jag bra och jag känner energin komma tillbaka från att ha varit försvunnen ett tag. Skönt! 💓 

MINA FINA

Med dem är det lite förkylt. Mannen hostade i stort sett lungorna ur sig idag så det är inget vidare. Lilla loppan är förkyld men pigg. Annars är det bra. ❣️

VECKANS PLANER 

Den ser ut så att vi har kalas att gå på. Två imorgon och ett till helgen. 

Vi ska ta emot tre nya ullrumpor någon dag. Lilla fårfamiljen ska äntligen utökas. 

Psykologsamtal för min del.

Utvecklingssamtal på förskolan. 

Fixa salt och mineraler till fåren samt smidig påfyllningsgrej till vattenkar i hage. 

Fota för samarbeten. 

HELGENS BÄSTA

Vårvärmen och att vi var så mycket ute. Att vi hjälptes åt med hagbygge och tog fikapaus i gräset. Att vi grillade och satt ute. 
Att fåren blev färdigfriserade och redo för sommarbete. 

VAD JAG DRÖMMER OM JUST NU

Att dygnet hade fler timmar och att vi hade mer pengar. Såå mycket jag vill göra här hemma. Det är ingen realistisk dröm, mer ett faktum för att få mer gjort, utan konkreta saker jag drömmer om är att åka på familjesemester till Australien och New Zeeland. Det hade vart fint! 
Jag drömmer också om blommiga dräkter, byxa och blus eller kavaj/kimono, så snyggt! 👌🏻🌸 

VAD JAG ÄR TACKSAM ÖVER

Min fina lilla familj och all tid vi har tillsammans. Och att varje morgon få gå ut och titta över åkrarna och gå ner och klappa fåren i sin hage samtidigt som jag lyssnar på fåglarna som kvittrar och ser dagen gry. Det är jag tacksam över. 


Det var den listan de. 

Är det någon rubrik ni skulle vilja ha med som ni tycker passar? 

Hoppas ni haft en fin start på veckan och en fin Valborg! 💫😍

Kram Mikaela ❤️


Allmänt, Familj, Gården, Lilla loppan, Livet | | Kommentera |

Sånt som knoppen och kroppen mår bra av.

Nu har det gått ett par veckor sen sist. 

Jag har varit hemma och landat. Vi har landat igen tillsammans här hemma. 

Jag har jobbat i trädgården och planterat blommor och tvättat utemöbler och gjort sånt som knoppen och kroppen mår bra av. 

Vi har planerat för fåren och gjort dem redo för sommarbete. Det är också tre får till påväg hem till oss nästa vecka. Känns så roligt att utöka vår lilla fårgrupp. 

Våren har kommit och jag njuter varje dag av det. All grönska har bara exploderat och tiden för den där koppen kaffe utomhus är nu här. 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Älskar mitt liv på landet! Det ger så mycket för sinnet, för själen. Det enda är att dygnet skulle ha några timmar till. Det finns alltid något att göra.. på gott och ont. 

Mer om våra projekt i ett annat inlägg. 

Nu är det godnatt för idag! 
Kram Mikaela 


 


Allmänt, Flowers, Gården, Livet | | Kommentera |

Tagit tag i en viktig sak.

Gokväll vänner

Hoppas ni haft en fin dag!

Vi har precis ätit en het kräftpasta med alldeles för mycket parmesan till. Såå gott! 😋 
Recept hittade jag här hos Att vara någons fru. Superenkelt och jättegott! 

Dagen har annars varit väldigt lugn. Jag har inte gjort så många knop och lilla loppan är hos farmor och farfar till imorgon så jag har kunnat slappna av och bara vara. Jag är ju sjukskriven och loppan fick vattenkoppor så hon var också tvungen att vara hemma. Nu är hennes koppor iallafall nästan läkta. 

Mannen är ju hemma från sjukhuset igen så det är skönt. Han var imorse och fick ECTbehandling. Men efter det varit hemma. 
Det blir alltid ett litet avbrott i livet när han är sjuk och vi får sen börja om. Vi behöver snacka ihop oss och prata om det vanliga. Vardagen, få ihop livspusslet och våra funderingar och viljor. Så idag har vi hunnit prata mycket. 🙏🏻😊 

(null)


Dessutom tog jag tag i en viktig sak för mig själv. Ringde den där psykologen som jag försökt få tag i och sen skjutit upp. Nu fick jag tag i henne och jag fick dessutom en tid, som avbokades, redan idag. Kändes så bra att ta tag i det och att gå dit. Samtalet kändes också bra och jag ser fram emot nästa gång. 

Lite kryptiskt kanske men jag har hamnat i någon utmattning och måste bromsa lite och reda ut det innan det blir värre. Jag vill få hjälp med att styra upp tankar, funderingar och handlingar i den livssituationen vi är i just nu. Jag blev ju sjukskriven i höstas och det gick kanske lite snabbt för mig att komma tillbaka och falla in i samma stress och trall igen. För att nu för tre veckor sedan kände jag av samma symtom igen, nedstämd, yrsel, domningar, koncentrationssvårigheter och framförallt ledsen. 

Ja typ så. Och att utelämna er på tåget känns konstigt med tanke på hur mycket jag delar med mig av. Jag vill att detta forum och instagram ska vara levande precis som livet och som du och jag. Det känns lättare att dela i det stora hela än att gå tyst och ensam igenom saker. 

MEN det viktiga skjut inte upp saker, ta tag i dem. DU är viktigast! Gör bra saker för dig själv! 

Kram Mikaela ❤️

(null)


Allmänt, Familj, Livet, Psykisk sjukdom | | Kommentera |
Upp